ik probeer liefde voor Latin muziek over te  brengenals we één stapje zetten heb ik een top avond”

Los Lamalos staat onder leiding van Frans Cornelissen. Volgens bandleden weet Frans het midden te vinden tussen “hard werken” en “lekker spelen”. We spreken met Frans over Los Lamalos, zijn liefde voor Latin muziek en zijn werk als bandleider/arrangeur en trombonist.

Iedere week een stapje
Repeteren met Frans is volgens de leden van Los Lamalos een wekelijks feestje. Naast het spelen van de juiste noten wordt aandacht besteed aan improvisatie, frasering, ritme en interpretatie. Frans: “Ik probeer mijn liefde voor Latin muziek over te brengen. Iedere week probeer ik het orkest een stapje te laten zetten. Als dat lukt heb ik een top avond. Ik ga bijna iedere dinsdagavond afgebrand maar tevreden naar huis”.
Carrière 
Frans begon zijn muzikale carrière als trompettist van de Koninklijke Harmonie van Arcen in Limburg. Frans: “Ik had niet de ambitie om beroepsmuzikant te worden omdat ik niet wist dat dat kon”. Pas tijdens zijn studie aan de kunstacademie in Den Bosch stapt hij, gegrepen door het geluid van trombonist Fred Wesley (Maceo Parker red.) over op de trombone. De liefde voor dat instrument is nooit meer weggegaan. Frans vindt al snel zijn draai in de Amsterdamse Latin scene. Frans: “Als je eenmaal in het circuit terecht komt, komt van het één het ander. Al snel verdiende ik geld met spelen en was ik per ongeluk beroepsmuzikant geworden”. Frans is al jaren een vast gezicht in Latin bands in binnen- en buitenland. Zo is hij te horen in Timbazo, de Cubop City Big Band, Tomi & Su Timbalight en Aguabajo en Latin Society.